Fytotherapie

Wist je dat er voor bijna alle klachten wel een kruid is? Voor verkoudheid en hoesten zijn verschillende kruidensiropen te gebruiken. Maar ook bij eczeem en jeukklachten kan je kruiden gebruiken. Heb jij klachten rondom je menstruatie? Of heb jij last van obstipatie of juist diarree? Ook deze klachten reageren goed op kruiden.

Nina:

‘Ik had last van voetschimmel. Niks hielp. Na zes weken druppels van Sandra slikken werd de schimmel al een stuk minder. Na een half jaar was het weg. Nu komt het alleen nog wanneer ik spanningen heb. Ik begrijp nu waarom dat zo is.’

Wist je dat hondsdraf (Glechoma hederacea) goed kan helpen bij verstopte voorhoofd en bijholtes? En dat mariadistel (Silybum marianum) kan werken voor aambeien en spataderen? Kruiden kunnen ingezet worden op de fysieke klachten en ook op de hele mens.

Soms wordt er één kruid ingezet maar een combinatie van verschillende kruiden is ook mogelijk. Kruiden zijn ook heel lekker door het eten, of door een warm bad. Hierin kan ik je ook op ideeën brengen.

Denk je dat kruiden wat kunnen zijn voor jouw klachten? Neem contact met op.