Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde heeft te maken met de begrippen natuur, genezen en kunde.

Natuur

De basis van de natuurlijke gezondheid is de natuur. Jij bent, net als alles, onderdeel van de natuur. Je zal dus altijd op een natuurlijke manier reageren in relatie tot de natuur om je heen. Je bent niet te scheiden van de natuur, wel te onderscheiden. Je bent uniek en reageert op jouw eigen manier op veranderingen. Jouw eigen wijze van herstel en zelfgenezend vermogen is net even anders.

Genezen

Ziek zijn is niet prettig en komt vaak onhandig uit. Je wilt snel van je klachten af, zodat je kan doorgaan waarmee je bezig bent. Een symptomatische behandeling is hierop gericht: een quick fix; op relatief korte termijn verdwijnen je klachten. En kan je weer doorgaan met je leven. Op lange termijn ontstaan vaak bijwerkingen, als je stopt met de behandeling komen de klachten weer terug of er ontstaan andere. Echt genezen behelst meer dan het wegnemen van alle vervelende symptomen en klachten die je ervaart.
Klachten en ziektes kunnen ontstaan wanneer daar een voedingsbodem voor is. De voedingsbodem raakt vervuild wanneer er onvoldoende uitscheiding is van toxines (lees: niet goed verwerkte prikkels). Ziekteverwekkers en symptomen ontwikkelen zich makkelijker in een vervuilde omgeving. Vervuiling leidt dus tot narigheid. Natuurgeneeskunde kiest er voor jouw voedingsbodem gezond te maken en te houden. En dus niet alleen voor het bestrijden van ziekteverwekkers en klachten. Dit is de constitutionele behandeling. Deze is gericht op jou. Wat maakt dat jij een voedingsbodem bent voor ziekteverwekkers, voor het ontstaan van klachten? En is gericht op reiniging van jouw voedingsbodem. Je leert je eigen gezondheid te optimaliseren. Je wordt expert van jezelf. Je gaat je op alle leefgebieden gezonder gedragen. Deze behandeling vraagt geduld, dat kan soms vervelend zijn. Het is een lange termijn investering waarin je uiteindelijk niet meer afhankelijk bent van een therapie omdat je zelf weet wat gezond voor je is.

Kunde

Om te kunnen herstellen heb je vitaliteit nodig. Om deze vitaliteit aan te spreken heeft iedereen een andere prikkel nodig om tot gezondheid te komen. Dit maakt dat er in de natuurgeneeskunde geen eenzelfde therapie ingezet wordt. Je zal dus op jouw unieke wijze herstellen. Dit is maatwerk, een kunde. In het traject checken we of er inderdaad meer toxines het lichaam verlaten dan er binnen komen. Ben je beter voor jezelf gaan zorgen? Zijn klachten afgenomen, voel je je beter en ervaar je meer energie? Niet alleen op fysiek niveau, ook op mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau. Het doel is jou gezonder maken, dat je je eigen voedingsbodem schoon kan houden. Uiteindelijk op eigen krachten, zonder natuurgeneeskundige ondersteuning.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden en naar jouw constitutionele behandeling? Maak dan snel een afspraak.